Unikatni svećnjaci kao dekoracija za Vaš dom

Ono što razlikuje stan ili kuću od doma jesu detalji koji mu daju toplinu i nežnost, čineći ga prostorom u kom se osećate prijatno.

Složićete se samnom da su svećnjaci u poslednje vreme kod nas itekako popularni i trendi, a asortiman je toliki da svako od Vas može da nađe baš onakav koji će se ideano uklopiti u enterijer Vašeg doma.

U prodavnicama ćete naći svećnjake od raznih materijala: drveta, plastike, metala, stakla itd., ali ja sam otišla korak dalje – na buvljak i pronašla nekoliko unikatnih komada od drveta i metala koji su morali da se restauriraju da bi se prikrili tragovi korišćenja, i da bi ih prilagodila svom enterijeru.

Sve što Vam treba jeste malo vremena, truda, boje, laka i dobijate originalan svećnjak kakav nećete pronaći u prodavnici, niti videti u domovima Vaših prijatelja.

Moj savet Vam je da odvojite malo vremena, prošetate po buvljaku i naći ćete mnoštvo stvari koje mahom izgledaju kao nove, ili im pak treba minimalna dorada, ali je konačni ishod na kraju neprocenljiv, jer ćete u svom domu imati ukras kakav nigde neće moći ni da se vidi ni da se kupi!

Sve svećnjake koje vidite na slikama sam kupila na buvljaku.

Metalne svećnjake uglavnom prelazim šmirglom fine gradacije koja ne ostavlja ogrebotine, a zatim više puta sa obe strane farbam akrilnim lakom srebrne boje u spreju koji je veoma lagan za nanošenje. Posle ovakvog postupka ostaje samo sušenje koje veoma kratko traje, treba da se kupi sveća koja odgovara njegovoj veličini i dobija se sasvim novi unikatni ukras za Vaš dom.

Drveni svećnjaci koje sam kupila su bili u boji drveta koja se nije uklapala u moj enterijer, tako da sam opet upotrebila finu šmirglu, ofarbala svećnjake u belo, a zatim prešla krakel lakom koji im je dao efekat ispucalosti, i nakon sušenja nanela sam tamniji prah koji je ušao u pukotine, kao i patinu, da bi dobila starinski izgled koji je meni lično jako simpatičan i daje enterijeru poseban šmek.

Sveće u pastelnim tonovima su same po sebi zaokružile ovu priču, a ja sam dobila unikatne svećnjake kakve ne bi našla ni u jednoj prodavnici.

Iskoristite lepo vreme, prošetajte, pronađite stvari koje će se uz malo volje i truda uklopiti u Vaš enterijer i dati mu onu toplinu od koje kuća postaje dom.

Posetite moju Facebook i Instagram stranicu! Budite slobodni da ostavite Vaš komentar, pitanje i sugestiju!

Izvor: Mima decoupage