Uredite dom u mediteranskom stilu

Ako ste ljubitelj mora i svega što ima veze sa njim, zašto biste se ograničavali na samo dve nedelje letovanja? Možete da odete korak dalje i da uredite Vaš dom u mediteranskom stilu.

Kada je u pitanju more, prva asocijacija nam je plava, bela i boja peska.

Mogućnosti su Vam praktično neograničene, zato dajte mašti na volju, budite kreativni, okrečite sve zidove u belo i dodajte nameštaj u plavim nijansama, ili se pak odlučite za jedan plavi zid sa puno belih detalja.

Detalji i komadi nameštaja u boji peska, sivoj ili nežno zelenoj će se takođe idealno uklopiti u ovaj stil uređenja enterijera.

Brodski pod je najbolji izbor ako želite da se tokom cele godine u kući osećate kao da ste na moru.

Što se tiče stolarije i većeg dela nameštaja, neka Vam prvi izbor uvek bude drvo, i to drvo u svetlijim nijansama.

Ukrasite Vašu dnevnu sobu motivima s mora, kao što su ramovi za slike, ukrasni brod, školjke, pleteni detalji, jastučnice sa mornarskim dezenom itd.

Ja sam prošle godine sa Krfa donela ove dve školjke, a od mame sa dobila ovaj brodić, koji mi od tada stoje na TV polici kao prelep ukras.

Ovaj ram za sliku je takođe poklon sa letovanja, koji mi stoji na polici bez obzira koje je godišnje doba u pitanju. 🙂

Za kuhinju birajte plavo posuđe, tanjire, šoljice za kafu i posude za prirodne začine koji stoje na drvenim policama.

Možete da uredite i Vaše kupatilo u plavo belim kombinacijama, tako da neodoljivo podseća na ona kupatila sa mora.

Tepisi nisu dobra ideja za kuću u mediteranskom stilu, ali ako baš ne možete bez njih, odlučite se za krparu ili nekoliko manjih staza.

Ako imate terasu, neka bude bogata cvećem, a mesto za sedenje ukrasite plavim jastučićima koji će Vas neodoljivo podsetiti na čari Mediterana.

Mogućnosti su Vam neograničene, budite kreativni, sledite savete i sigurno ćete napraviti svoju oazu mira u mediteranskom stilu, u kojoj ćete uživati i Vi i Vaša porodica.

Posetite moju Facebook i Instagram stranicu! Budite slobodni da ostavite Vaš komentar, pitanje i sugestiju!

Izvor: Mima decoupage