Uredite svoj balkon i uživajte u proleću

Morate priznati da nema ničeg lepšeg od ispijanja jutarnje kafe na balkonu sa dolaskom toplijeg vremena, bio on veliki ili mali.

Uz malo truda možete ga pretvoriti u pravu oazu mira, ali i divan prostor za druženje s porodicom i prijateljima.

Mali balkoni su nešto zahtevniji za sređivanje, pa je najvažnije da uskladite nameštaj i da ih ne pretrpavate.

Za svoj balkon trebali bi da birate lagan nameštaj manjih dimenzija. Uvek ga pozicionirajte uz zid ili ogradu, a nikada u sredinu, jer na taj način gubite na prostoru.

Zaboravite na plastične garniture, upotrebite kreativnost i maštu i sami napravite garnituru za sedenje od drvenih paleta. Rasklopivi sto i stolice su takođe dobar izbor za male balkone.

Što se tiče dodavanja zelenila, neka Vaš izbor uvek bude prirodno cveće, veštačko zaobilazite u širokom luku. Možete da kupite viseće korpice i u njih posadite na primer begonije ili muškatle, u zavisnosti od toga šta više volite.

Ako imate dovoljno mesta, dobra ideja su i žardinjere okrenute prema spoljnoj strani ograde, ili vertikalni vrtovi koji se postavljaju uz zid.

Kako bi ste dali šarm Vašem balkonu, odaberite ukrasne jastuke kojima ćete dekorisati Vaš nameštaj. Možete da birate veće ili manje, okruglog ili kvadratnog oblika. Budite slobodni da kombinujete vedre i šarene boje jastuka i sigurno nećete pogrešiti.

Na kraju, pobrinite se i za rasvetu na Vašem balkonu, tako da ga za opuštanje možete koristiti i nakon napornog radnog dana. Razmislite o visećim lampicama, fenjerima ili mirisnim svećama.

Lampe možete postaviti na pod, prozor ili na sto. Ako živite u zgradi, pobrinite se da Vaše osvetljenje bude diskretno kako bi zadržali privatnost.

Izvor: Mima decoupage