Uživajte u prirodi

Dugi i topli letnji dani, ali i priroda u punom cvatu, idealan su razlog za odlazak u prirodu.

Ako ste Vi i Vaša porodica oslobođeni od poslovnih obaveza vikendom, zašto ih ne biste iskoristili i uživali na svežem vazduhu, okruženi zelenilom?

Mogućnosti su razne, od nacionalnih parkova, planina, preko mnogobrojnih seoskih domaćinstava u kojima pored prirodne lepote možete uživati i u domaćoj hrani, pripremljenoj od namirnica uzgajanih u tim dvorištima.

Ideja o takvom obliku turizma rodila se pre pedesetak godina u Francuskoj s namerom da ljude zadrži na selu, a stanovnike gradova podstakne da dođu da uživaju u prirodi.

Ako neko od Vaših poznanika ili rodbine poseduje kuću na selu, izdvojite jedan dan, posetite ih i uživanje će Vam biti zagarantovano.

Suprug i ja smo juče bili u poseti mom ocu koji živi na selu nedaleko od Zrenjanina i super smo se proveli. Sve slike koje možete da vidite u ovom blogu su iz njegove bašte, a prizor je fascinanatan.

Sunce, zelena stabla jabuke, kruške, šljive, zatim žbunovi aronije, paradajz, paprika, šargarepa, ljute papričice, grožđe itd.

Za savršen odmor dovoljno Vam je da samo sednete u hladovinu, pijuckate sok i kafu i uživate u ovim prirodnim lepotama, mačićima koji trčakaraju okolo i igraju se, cvrkutu ptica, daleko od grada, saobraćaja, vrućine i gužve.

Na kraju, sigurno ćete se kao i ja, kući vratiti sa punim kesama ovih prelepih, organski uzgajanih plodova, što će Vas poštedeti odlaska na pijacu bar nedelju dana. 🙂

Posetite moju Facebook i Instagram stranicu! Budite slobodni da ostavite Vaš komentar, pitanje i sugestiju!

Izvor: Mima decoupage