Veliko spremanje kuhinje

Sigurno većina nas u kuhinji drži neke od stvari koje se nikada ne koriste, a koje mogu da se odlože u podrum ili na tavan, poklone nekome, ili čak i bace.

Kao i kod ormara sa odećom, tako je i svakoj kuhinji potrebno „veliko spremanje“ bar jednom godišnje.

Našli ste se sigurno nebrojeno puta u situaciji da kada tražite nešto što Vam treba, prosto ne ide, a nailazite na stvari koje nikada ne koristite.

Ovo je definitivno znak da je Vašoj kuhinji potrebno sređivanje koje će Vas osloboditi svakodnevnog stresa i olakšati Vaše obaveze.

Vredno posuđe. Nekada ste možda ovaj komplet dobili na poklon, koristite ga samo za slavu ili rođendan, a stalno Vam stoji na putu? Jednostavno je, spakujte ga u kutiju i bezbedno odložite u neku pomoćnu prostoriju, odakle ćete ga donositi samo onda kada Vam zaista bude trebao, a neće Vam biti na smetnji.

Plastične posude. Kažu da kada mrlje od hrane više ne možete da operete sa ovog posuđa, jednostavno treba da ga bacite i kupite novo. I ne preterujte, nabavite samo onoliko činijica koliko Vam je potrebno.

Namirnice kojima je istekao rok trajanja. Pregledajte sve svoje kuhinjske ormariće, u njima se sigurno kriju razne tegle i konzerve kojima je prošao rok trajanja, a zauzimaju mesto. Bacite sve što ne valja, jer ko zaista želi da drži bilo šta pokvareno u kući?

Stare kuhinjske krpe. Ako tvrdoglave mrlje od hrane ne nestaju posle pranja, bacite ih. Uz minimalno ulaganje stare kuhinjske krpe jednostavno zamenite novim.

Drveni pribor. Koliko varjača držite u fioci, a koliko ih realno koristite? One koje su potamnele bacite i slobodno koristite nove.

Na kraju, iskoristite zidove u Vašoj kuhinji, napravite ili kupite police za začine i na taj način oslobodite Vašu radnu površinu. Pored praktičnosti, ove police izgledaju i vrlo dekorativno.

Izvor: Mima decoupage