Za lepše letnje dane u domu – žuti detalji

Verujem da su nam već svima dosadili ovi dosadni sivi oblaci koji nikako da nas zaobiđu ovih dana. Pošto protiv vremena ne možemo da učinimo baš ništa, trebali bi da pronađemo način da sunce unesemo u naše domove.

Žuta je jedna od najtoplijih i najveselijih boja koju najčešće povezujemo sa letom i suncem. Iako mnogima nije možda prvi izbor prilikom uređenja enterijera, više iz straha da se s njom ne pogreši, ipak treba skupiti malo hrabrosti i iskombinovati ovu boju sa već postojećim stvarima koje su zastupljene u Vašem životnom prostoru.

Njene moćne i tople nijanse postaće veoma upečatljiv ukras Vašeg doma. Ako ipak niste spremni na neke velike promene, sada ćemo zajedno proći nekoliko saveta kako da žutim detaljima ukrasite svoj enterijer.

Što se kuhinje tiče, možete da kupite sudove u ovoj veseloj boji, poput tanjira i šoljica. Nekoliko žutih krpa za sudove razbiće monotoniju u Vašoj kuhinji. Prijatno ćete iznenaditi sve Vaše goste koji će biti oduševljeni ovom bojom.

U trpezariji Vam je izbor dosta veliki. Možete okačiti prozirno žute zavese koje će uneti svetlo i sunce u Vaš dom, možete kupiti vazu za cveće ili ukrasnu saksiju u ovoj boji, a oni hrabriji mogu počastiti sebe žutim stolicama koje će uneti sunce u čitavu prostoriju.

Svoj kauč  ili ugaonu garnituru uvek možete ukrasiti sa nekoliko žutih jastučića, na policu možete staviti žutu lampu ili svećnjak sa žutom svećom.

Odvažni mogu kupiti fotelju u ovoj boji koja će postati glavna zvezda dnevnog boravka.

Na stolu Vam se mogu naći žuti podmetači za čaše urađeni u dekupaž tehnici, koji pored toga što izgledaju vrlo dekorativno, služe i da Vam se ne ošteti sto prilikom služenja hladnih i toplih napitaka.

U spavaćoj sobi tek imate prostora za kombinovanje ove prelepe boje. Možete nabaviti žutu posteljinu, ili pak posteljinu sa žutim detaljima.

Žuta boja idealna je za kombinovanje i u dečijim sobama jer je univerzalna i može biti i za devojčice i za dečake.

Kupatilo je takođe idealna prostorija za kombinovanje ove boje. Ukrasite ga mekanim i mirisim žutim peškirima, žutim četkicama za zube, mirisnim svećama i solima za kupanje.

Hrabri mogu izabrati kombinaciju pločica u ovoj boji i sigurno neće pogrešiti.

Na kraju, nadam se da sam Vam pomogla da sa ovih nekoliko saveta za uređenje unesete sunce u Vaš dom. Žuta boja zaista jeste moćna i jaka, ali sa pravilnim kombinovanjem sigurno nećete pogrešiti, a svi Vaši ukućani i gosti biće oduševljeni promenama koje ste napravili u svom enterijeru.

Posetite moju Facebook i Instagram stranicu! Budite slobodni da ostavite Vaš komentar, pitanje i sugestiju!

Izvor: Mima decoupage