Zeleno kupatilo, zašto da ne?

Zelena boja je prirodna i osvežavajuća boja koja stvara umirujući efekat i pomaže u uklanjanju stresa, i baš iz tog razloga je veoma popularna prilikom dekorisanja enterijera. Najčešće se koristi u prostorijama u kojima je potrebno dosegnuti maksimalnu relaksaciju, a to su spavaće sobe i kupatila.

Zajedno ćemo proći nekoliko ideja pomoću kojih možete uneti zelenu boju u Vaše kupatilo, istovremeno stvarajući stilsku i opuštajuću atmosferu.

Pošto zelena boja sama po sebi predstavlja melem za naše oči, zeleni zidovi mogu biti veoma lep dodatak svakog kupatila.

Možete se opredeliti za sve zidove ili jednostavno kreirati akcentovane zone, oko tuš kade, lavaboa itd.

Drugu mogućnost dobijate u vidu postavljanja zelenih tapeta, sa štampanim listovima koji podsećaju na prirodu. Isti je slučaj kao i sa bojenjem, možete ih postaviti u čitavom kupatilu ili akcentovati samo jedan zid.

Ako se odlučite da ofarbate zidove u Vašem kupatilu, ideja je da zelenu boju pomešate sa nekim zlatnim ili bakarnim tonovima i dobijete nijansu koja će izgledati veoma odvažno i šik, istovremeno unoseći elegantan i bezvremen izgled.

Ukoliko u Vašem kupatilu ima dovoljno mesta, unesite žive biljke koje pored toga što su veoma popularan trend, uneće spa osećaj u Vaša kupatila.

Zeleni nameštaj, uglavnom prostor oko lavaboa i police, predstavlja još jednu popularnu ideju za dodavanje zelene boje u kupatilo. Odaberite ogledalo sa ramom zelene boje ili okačite neku sliku ili motivacionu poruku, zašto da ne? Izaberite nijansu koja se Vama najviše sviđa i može biti najbolje uklopljena u Vaš trenutni dekor.

Dodajte jedan kameni ili mermerni pult, bakarne ili zlatne akcente i učinite svoj prostor ekskluzivnijim.

Ukoliko posedujete dovoljno kvadrata, pokušajte čak i sa zelenom klupom ili stolicom.

Ako ste spremni za odvažnije tonove, pokušajte sa kadom u smaragdnoj boji ili možda odvažno zelenim lavaboom, koji će definitivno kreirati centralnu tačku u Vašem prostoru i uneti boje u isti.

Posetite moju Facebook i Instagram stranicu! Budite slobodni da ostavite Vaš komentar, pitanje i sugestiju!

Izvor: Mima decoupage